Jak Zaimponować Znajomym I Rodzinie Swoim Gotowaniem

Nie ma na świecie nikogo, kto nie jest w stanie nauczyć się gotować. Niektórzy ludzie po prostu potrzebują trochę więcej praktyki niż inni. Wiele osób popełnia błąd rezygnacji z nauki gotowania po tym, jak nie udało się uzyskać przepis u razu po raz pierwszy, ale gotowanie wymaga wiedzy, aby naprawdę odnieść sukces. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci na właściwej drodze.

Tak wygląda kuchnia w profesjonalnej firmie cateringowej oferującej catering z dowozem do domu.

Jedną z rzeczy, które należy wydać dużo pieniędzy na, to naczynia kuchenne, garnki i patelnie i inne urządzenia. Są to niezwykle cenne inwestycje, ponieważ będą służyć jako podstawa dla wszystkich Twoich potraw. Będziesz chciał przedłużyć żywotność tych narzędzi tak długo, jak to możliwe. Gotowanie jest o wiele łatwiejsze, jeśli korzystasz z wysokiej jakości przyborów i sprzętu.

Podczas przyprawiania sałatki dodaj niewielką dawkę oliwy z oliwek oprócz naturalnej soli morskiej. Pomoże to dać sałatkę chrupiący odwołania nawet po dodaniu opatrunku. Utrzymanie sałatki tak chrupiące, jak to możliwe stworzy poczucie świeżości po spożyciu.

Przed smażeniem surowych ziemniaków, pozostawić do moczenia przez pół godziny w misce z zimną wodą; spowoduje to bardziej chrupiące frytki. Włókna surowych ziemniaków ciętych, które zostały namoczone w zimnej wodzie przed uderzeniem w frytkownicę, są silniejsze i mogą lepiej radzić sobie z ciepłem bez pęknięcia.

Jeśli chcesz dodać unikalny akcent do kolacji, użyj owoców jako przystawki. Owoce pomogą spłukiwać grube kawałki mięsa, które właśnie zjadłi i będzie służyć do ponownego pobudzenia organizmu po spożyciu dużo kalorii. Dodaj pomarańcze, gruszki i jabłka do kolacji, aby zoptymalizować swoje wrażenia.

Aby zmniejszyć tłuszczu i kalorii w receptury, która wymaga dużo majonezu, po prostu zastąpić połowę majonezu z kwaśną śmietaną. Ponieważ majonez służy przede wszystkim tekstury celu w wielu z tych receptur, zastępując go podobnie teksturą kwaśną śmietaną daje taką samą teksturę z lżejszy, zdrowszy smak.

Jeśli planujesz kupić ryby z supermarketu lub sklepu rybnego, upewnij się, że pytasz osobę za ladą, czy możesz poczuć zapach ryby. Ryby powinny być bardzo twarde i nie powinny mieć żadnych ostrych zapachów do nich. W przeciwnym razie nie kupuj go, ponieważ prawdopodobnie nie są świeże.

Można gotować zdrowo, nie rezygnując ze wszystkich bogatych, kremowych opatrunków, które mogą przyczynić się tak wiele smaku. Jedną z metod jest użycie jogurtu w stylu greckim jako zamiennik majonezu. Połowę majonezu wymaganego w przepisie należy zastąpić jogurtem. To da ten sam wspaniały smak podczas cięcia na niezdrowe skutki mayo.

Aby uzyskać profesjonalnie wyglądające wyniki podczas zanurzania cukierków w rozpuszczonej czekoladzie, użyj wykałaczki, aby zanurzyć miękkie cukierki. Wcisnąć wykałaczkę do kawałka cukierka około połowy, zapewniając, aby nie przejść przez całą drogę przez cukierki. Dip cukierki, upuść go na woskowanym papierze do ostygnięcia, i szybko upuść odrobinę roztopionej czekolady nad otworem stworzonym przez wykałaczkę. Dziura wykałaczka jest teraz sprytnie wypełniona czekoladą.

Upewnij się, że nie używać oleju w wodzie, której używasz do makaronu. To tylko zachować sos z przyklejania się do makaronu, gdy miesza się ze sobą. Aby nadać wodzie trochę smaku i zapobiec wbijaniu garnka makaronem, możesz dodać trochę soli.

Oto ważna Wskazówka do wykorzystania podczas smażenia żywności na patelni z olejem. Jeśli trzeba dodać więcej oleju do patelni w środku smażenia, po prostu wlać olej jako strumień wzdłuż krawędzi patelni. Należy to zrobić, a nie nalewanie w środku patelni tak, że olej będzie ciepło, jak przemiesza się od krawędzi do środka.

Jeśli to możliwe, należy kupić jedzenie z rynku rolników, a nie zwykły sklep spożywczy lub supermarket. Żywność z rynku rolników jest świeży i czasami wymaga mniej konserwacji, aby wydobyć smaki zamiast normalnego jedzenia. Pamiętaj, aby zachować to proste, gdy gotowanie z żywnością z rynku rolników.

Spraw, aby naczynia do mycia były częścią twojej rutyny gotowania. Powinieneś mieć jeden zlew wypełniony wodą, która jest gorąca i mydlana. Drugi zlew musi być wypełniony czystą wodą do płukania. Miski do gotowania i narzędzia można szybko czyścić w razie potrzeby i przygotować do następnego użycia.

Baw się smakami i przyprawami i nie bój się umieścić więcej przypraw do gotowania. Wielu kucharzy lekko przyprawia jedzenie, pozostawiając je w degustacji mdły. Można eksperymentować z różnymi ilościami soli i przypraw, aż znajdziesz pyszną mieszankę degustacyjnej. Wielu szefów kuchni zaleca dodanie prawie dwa razy więcej niż początkowo rozważaużycie, więc zachowaj interesujące i aromatyczne, wkładając tylko trochę więcej.

Bez wykształcenia w zakresie gotowania i zrozumienia technik i składników gotowanie będzie trudne. Gotowanie jest zarówno sztuką, jak i nauką i musi istnieć podstawa dla obu, aby odnieść sukces. Weź te wskazówki i dostać się do kuchni i zacząć się te garnki gotowe do wrzenia!